Instagram Marketing Guide: Hvordan jobbe med Instagram?

Dette innlegget er skrevet av Michael Keenan og jeg har fått i oppgave å oversette og forbedre det.

I dette blogginnlegget skal jeg oversette et engelsk dybdeinnlegg, som jeg skal prøve å forbedre. Jeg ønsker å ta utgangspunkt i Instagram og se på hvilke måter man kan benytte en slik digital plattform i sin markedsføringsstrategi?

Instagram:

Instagram er en av de beste kanalene for å vise frem produktene dine. Men å starte en markedsføringskampanje for Instagra-kontoen din er ikke så enkelt som å publisere innlegg, bruke de såkalt riktige hastags, ha en fengende bildetekst og håpe dette hjelper i å selge produktene dine.

Bærekraft har kommet mer i sentrum de siste årene, og om man kan lage en Instagram-strategi der du fremmer bærekraftig vekst, kan dette brukes til en rekke kampanjer. En kampanje er i vinden for tiden er Chat Marketing. Da vil du kunne være i stand til å skaåe et fundament for å skaffe og beholde kunder og se hvilken type forutsigbar vekst du kan oppnå med markedsføring av sosiale medier.

Derfor vil jeg prøve å fremlegge en Instagram guide som kanskje kan hjelpe deg til å forstå fordelene av Instagram-markedsføring.

Hvor effektiv er Instagram-Markedsføring?

For det første har Instagram over en milliard aktive brukere hver måned og 500 millioner daglige Instagram-historier. Engasjementsgraden er høy på plattformen – selv om at det ikke er like stort som Facebook for øyeblikket bør ikke Instagrams salgskraft undervurderes.  Instagram er et kraftig markedsføringsverktøy for nettbutikker – nesten 11% av amerikanske sosiale medier – brukere handler på Instagram: 130 millioner mennesker trykker på Instagram Shoppong hver måned. 81% benytter seg av medieplattformen til å undersøke produkter og tjenester – utforskningsfunksjonen gjør det enkelt for brukere å finne nye produkter raskt.

Derfor vil en Instagram-strategi være verdt innsatsen for din online virksomhet – her er noen statistikker som underbygger dette:

1. Omtrent 80% av brukerne på Instagram følger minst en bedriftsprofil, og 72% av brukerne sier at de har kjøpt er produkt de har sett på plattformen.
2. Rundt 62% asier at de har blitt mer interessert i et merke eller produkt etter å ha sett de i en Instagram-Historie.

3. Instagrams potensielle reklameomfang er på nesten 850 millioner brukere.

4. I snitt har «Brand Historier» en fullføringssgrad på 85%.

I følge en studie fra videoteknologiselskapet VidMob kjøper nesten en tredjedel av brukerne direkte fra en Instagra-annonse. Hva er årsaken til nettopp dette? Noe av årsaken til dette er 1. produkt kunde likte, 2 prisen bar riktig. Lærdommen her er at Instagram ikke er et universalmiddel; du trenger å kjenne publikumets smak og prisfølsomhet for å lykkes.

Instagram-markedsføring og hvordan er det annerledes?

Instagram er en utrolig plattform for visuell markedsføring. Det som bruker instagram deler sine øyblikk av live, med venner og resten av verden. Innenfor markedsføring brukes man ikke instagra som en løsning for å for eksempel informere om åpningstider, eller om vennene dine har sjekket nettbutikken din. Man bruker det heller som en plattform til å se bort fra underholdende videoer og bla gjennom kuraterte bilder, som gjør at det er den perfekte plattformen for å bygge et merke og tiltrekke nye kunder.

Her er noen eksempler på at instagram skiller seg fra andre sosiale medieplattformer:

1. Enklere tilgang til yngre demografi. Hvis du vil kjøre en vellykket tusenårsmarkedsføringsstrategi, er instagram et godt sted å starte. I følge Statista vurdere 35% av amreikanske tenåringer Instagram som deres favoritt sosiale nettverke, nest etter Snapchat. I tillegg bruker 75% av 18-24-åringer Instagram, mens 57% av 25-30-åringer bruker plattformen.

2. Bedre visning av innhold:
Instagram-feedoppsettet hjelper folk med å bestemme om de vil følge deg eller ikke. Du kan også utrykke din merkevare i en unik, kreativ måte, i motsetning til andre sosiale mediekanaler.

3. Mer aktive brukere:
Rundt 63% av Instagram-brukerne logger på minst en gang om dagen og bruker i gjennomsnitt 28 minutter per dag på appen. Over 200 millioner instagrammere besøker en profil minst en gang om dagen i løpet av disse 28 minuttene. Målet er å gjøre Instagram-profilen din en å besøke.

Mye av innholdet på Instagram serverer algoritmer til brukerne. Innleggene de ser bestemmes av deres interesser og atferd, noe som gjør det lettere for deg å nå folk som sannsynligvis vil engasjere seg med merkevaren din. Instagram inkluderer også en utforskningsfunksjon for å finne nye typer innhold, slik at folk kan oppsøke nye kontoer de vil følge.


 1. Tips om Instagram markedsføringsstrategi:

  Det er dusinvis av merkedsføringskampanjer du kan kjøre på Instagram, inkludert konkurranser, gaver, blogginnlegg-kampanjer, influencermarkedsføring, Instagram-annonser og mye mer.

  1. Lag en Instagram-markedsføringsplan

  Hvis du er ny innen Instagram-markedsføring, har vi laget noen gode fremgangsmåter som vil hjelpe deg med å lage en vellykket Instagram-markedsføringsstrategi.

  Undersøk publikum:

  Uansett hvilke produkter du selger, må du forstå hvem som består av målgruppen din for å kommunisere med dem. Å finne dette publikummet betyr å finne ut hva slags mennesker som mest sannsynlig er interessert i produktene dine. Bedrifter ser ofte på demografi som:


Kjønn

Alder

Yrke 

Inntekt

Plassering

Sivilstatus

ManyChat gir deg muligheten til å finne verdi i hvilken som helst del av kontaktlisten din: Du kan bruke abonnentaktivitet og e-handelsdata til å lage Lookalike Audiences på Instagram som gjør det mulig for deg å vise de riktige annonsene til de riktige personene. 

ManyChat lar deg også grave litt dypere for å  segmentere  publikum, slik at du kan sende dem personlige tekster eller Messenger-samtaler som øker engasjementet, bygger meningsfulle relasjoner og genererer avkastning. 


Spor påmeldingskilder

Noen av de mest verdifulle dataene du samler inn fra et Instagram-publikum, kommer fra følgere du har omgjort til kontakter. Hvis du er en online virksomhet som bruker ManyChat, kan du vite om kontaktene dine ble med fra en Instagram Story eller feed-annonse deg en bedre ide om hvordan du kan kommunisere med dem og effektivisere din fremtidige markedsføringsinnsats. 


Bestem hva du skal legge ut

Nå som du vet  hvem  du prøver å nå, er det på tide å tenke på  hva  du legger ut på Instagram. Hva vil du kommunisere til publikum? Hva er din markedsføringsstrategi for sosiale medier?

Du vil ønske å legge ut innhold målrettet som resonerer med publikum; husk alltid hvorfor noen ønsker å følge deg. Det er mange apper tilgjengelig som hjelper deg med å planlegge innlegg eller se hva konkurrentene dine gjør for å hjelpe deg med å ta en mer datadrevet tilnærming til sosiale medier.

Instagram-algoritmen er i stadig endring og gjør sitt beste for å maksimere antall klikk og engasjement på plattformen. De beste tidene for å legge inn endringer hele tiden, så det er verdt å eksperimentere for å se hva som fungerer best for merkevaren din.

Etablere publiseringsfrekvens

Det er ingen gylden regel om hvor ofte du skal legge ut på Instagram. Store motemerker legger ut flere ganger om dagen for stadig å vise frem nye utseende; en liten bedrift med færre ressurser kan legge ut to eller tre ganger i uken for å holde følgere begeistret for tilbudene deres. 

Ifølge sosial media management software leverandør  Sprout Social , for å få maksimal synlighet på Instagram, vil du  planlegge ett til tre Instagram-innlegg  per dag på feeden din og publisere to til fem Instagram-historier per dag. 

Husk disse anbefalingene, men velg til slutt en publiseringsplan som passer best for deg. Du kan alltid sjekke engasjements- og konverteringsberegninger og justere hyppigheten av innleggene dine etter behov. 

2. Lag visuelt tiltalende innhold

Instagram er et visuelt medium. Du vil legge ut bilder og videoer av høy kvalitet som holder dine følgere underholdt, ellers vil de sannsynligvis stille deg og følge deg. Selv om du ikke trenger profesjonell fotografering (smarttelefonkameraer med god belysning kan gjøre underverker for produktbilder), må du sørge for at bildene dine er godt opplyste, godt sammensatte og fremfor alt i fokus. 

Når du lager Instagram-innlegg, kan du fokusere på meldingen din og lage et overbevisende design. Bildene dine skal hjelpe deg med å fortelle en historie og holde Instagram-brukere underholdt og begeistret. (Føler en trend her? Spennende = bra for engasjement.)

Er du usikker på hva du skal legge ut? Her er noen ideer for å komme i gang:

 1. Opplæringsinnlegg: Å  lære dine følgere hvordan du kan oppnå et mål kan bidra til å bygge tillit til merkevaren din
 2. Produktinnlegg:  Vis produktene dine i all sin prakt med attraktive bilder og morsomme videoer
 3. Bak kulissene:  Gi folk en titt på butikkfronten, kontoret eller opprettelsesprosessen 
 4. Brukergenerert innhold:  Rett søkelyset mot kundene dine ved å «omprogrammere» innleggene deres om virksomheten din 
 5. Innspilt eller live video:  Legg ut opptil en 60-sekunders video på feeden din, eller bruk  IGTV  til å publisere videoinnhold i lengre form. Og en Instagram Live-sending kan være en fin måte å bygge en forbindelse med publikum på.
 6. Instagram Reels :  Lag korte 30 sekunders videoer med lyd- og  AR-effekter  (ligner på hva du ville gjort med TikTok) for å dele med følgere

Når du planlegger Instagram-innholdet ditt, bør du vurdere å registrere deg for  Instagram Shopping . Når du er klar, kan du legge til produktkoder og klistremerker i Instagram-innleggene dine og historiene dine, og dine følgere kan kjøpe varer direkte fra innholdet ditt.  

Les mer:  Topp 9 tips for markedsføring av sosiale medier for å utvide ditt merke

3. Test Instagram-annonser

Instagram-annonser, som deres Facebook-ekvivalenter, er en enkel måte å markedsføre virksomheten din, øke publikum og selge flere produkter. ManyChat kan hente  dynamiske bilder  rett fra butikken din for å lage vakre annonser som retter seg mot riktig målgruppe, hjelper deg med å få kontakt med bortfallne kontakter og introdusere merkevaren din for nye mennesker. 

4. Utforsk mulighetene for chatautomatisering

Instagram begynte som en app for å legge ut og dele bilder med venner. I dag er det en massiv sosial medieplattform med over 1 milliard aktive brukere hver måned. Da Instagram la til Direct Message-funksjonen, åpnet det døren til massemeldinger fra følgere. 

I likhet med Facebook Messenger er Instagram Messenger et flott kommunikasjonsverktøy for bedrifter å få kontakt med kunder. Med et så høyt volum private meldinger blir administrering av disse samtalene på en mobil enhet mer utfordrende for markedsførere og bedriftseiere. De kunne heller ikke kvalifisere potensielle kunder, gi rask kundesupport eller automatisere svar før ManyChat.

Med ManyChats Instagram-integrasjon kan du automatisere kundekommunikasjonen fra Instagram og fokusere mer på innholdsskaping og generering av salg. 

5. Fokus på kundeservice

Instagram Direct og Messenger smelter sammen for å gi små bedrifter en enklere måte å levere støtte til potensielle kunder. Som Stan Chudnovsky, VP for Messenger på Facebook, uttalte på Conversations 2020 Day 1 , fortsetter Facebook å investere i å utvikle e-handelsfunksjoner som vil koble kjøpere og selgere på Instagram. 

Snart vil forhandlere kunne administrere hele salgstrakten rett i Instagram DM. ManyChat vil utstyre selgere på Instagram med kraftige automatiseringsfunksjoner og verktøy – som Live Chat og en sømløs WhatsApp-integrasjon – for å administrere kundesamtaler. 

For eksempel kan du automatisere svar på vanlige spørsmål ved hjelp av nøkkelord eller raske svar i ManyChat-arbeidsflytbyggeren. Å administrere disse samtalene gjennom ManyChat lar deg:

6. Bli partner med influencers Instagram influencer marketing er en kraftig måte å nå et nisjepublikum på plattformen, slik at forhandlere kan selge flere produkter og øke merkevarebevisstheten gjennom gjensidig fordelaktige partnerskap. Ifølge en undersøkelse kjøpte nesten 34% av Instagram-brukerne et produkt fordi en blogger eller influencer anbefalte det. 

– Ulrik Reinaldo Berglann

Kilder:


https://www.statista.com/statistics/250172/social-network-usage-of-us-teens-and-young-adults/

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *